Pia Dukarič je 20-letna Ljubljančanka, ki se je v mladih letih ob gledanju hokejskih tekem navdušila nad tem športom, kmalu še sama začela s treningi, danes pa brani za člansko moštvo Bleda. Njeno hokejsko zgodbo predstavlja Tomaž Langerholz.

Pia Dukarič je 20-letna hokejska vratarka, ki brani za člansko vrsto Bleda

Pia Dukarič je že kot majhen otrok z očetom spremljala derbije v Tivoliju in se kmalu tudi sama navdušila do te mere, da je kmalu začela trenirati. Še posebej pri srcu so ji bili vratarji, zaradi njihove posebne opreme. Kdo sta bila vratarja, ki sta jo najbolj navdušila?

"Takrat sta za Olimpijo branila Aleš Sila in Matija Pintarič. Oba sta bila super vratarja." - Pia Dukarič

Pia brani v moški ekipi, kar pa zanjo ni nenavadno, saj že od mladosti trenira s fanti. Tudi odnos je, kot pravi, ostal enak. Ekipa jo zelo ceni, sama pa se v njihovi družbi počuti varno.

Njene dobre obrambe so opazili tudi na drugi strani Atlantika, že letos bi morala odpotovati v New Haven na Univerzo Yale. Njen odhod je žal preprečil koronavirus, tako do konca sezone ostaja doma, avgusta pa se seli v ZDA. Tam si želi zaigrati tudi v ligi NHL.

"Vedno je dobro igrati na najvišjem nivoju. Seveda je to cilj. Upam samo, da se bo v naslednjih letih liga še razvijala, kot se je v zadnjih letih."

Tomaž Langerholz