Cederama

Kylie Minogue – Disco

Pop ikona, ki vedno izbere pravo pot

kyle-disco
foto: Spectrum

Malo je takih superzvezdnikov, ki posebej izzivalnih, radikalnih, kaj šele revolucionarnih umetniških presežkov nikoli niso zmogli, a kljub temu postali in ostali vsem znani. Da se vselej pravočasno obračaš po vetru, je nedvomno koristna lastnost. A preračunljivo in natančno vztrajati pri zmernem izpovednem konservativizmu, to je vrlina, ki jo je avstralska pop diva vzgojila v art formo. Največji paradoks izjemno uspešne glasbene kariere Kylie Minogue, ki se zdaj pne že čez štiri dekade, je pevkina nezmožnost uspeti v ZDA, ob tem da je na vseh drugih angleško govorečih trgih 52-letna lepotica že lep čas legenda.
Gospo Simpatico je kaj lahko primerjati s podobno megauspešnimi angleškimi liki iz industrije zabave. Eden takih je, na primer, filmski igralec Hugh Grant. Minogue in Grant (ta je svojo pojavo nadgradil komaj z lansko vlogo v filmu Gentleman, v režiji rojaka Guya Ritchieja) sta desetletja videti enako. Poleg mikro sprememb njunega videza oba delujeta zelo skromno in prikupno, pri čemer sta pogleda obeh, še zlasti Grantov, na las podobna tistemu Kalimera.
Petnajsti album Minogueove je po sicer vpijočem naslovu vsebinsko povsem nizkokaloričen. Svež trik, ki ga z Discom uprizarja kraljica gejevskih src, pa je – spet – dobrovoljen in zabaven. Kdo nima rad privida, po katerem se plesišče zdi večje kot kadar koli prej.