Ravnateljica osnovne šole Danile Kumar, mag. Mojca Mihelič, o tem, kako so se prilagodili z izobraževalnim procesom, ki za učence višjih razredov od ponedeljka poteka na daljavo.

Marca se je šolanje na daljavo pojavilo tako rekoč čez noč in zelo nepričakovano, o tem, da bi pouk lahko v tem šolskem letu znova stekel po digitalnih platformah, pa se je govorilo že dalj časa. V učilnicah so od ponedeljka le še učenci od 1. do 5. razreda osnovne šole, drugi osnovnošolci ter vsi dijaki se šolajo na daljavo.

"Bistvena razlika je v tem, da smo imeli zdaj več kot dva meseca časa, da smo stvari uredili, pripravili in poenotili, kar zadeva našo šolo. Vse to smo lahko črpali iz izkušenj iz spomladanskega obdobja. Glede nas je razlika bistvena in verjamem, da je starši naših učencev ne opazijo tako zelo, saj so si že prej učitelji prizadevali, da so otroci čim manj čutili te stiske." – mag. Mojca Mihelič, ravnateljica OŠ Danile Kumar

 

"Vedeli smo, po kakšnem principu bomo delovali, vedeli smo, kako bomo komunicirali z otroki, kolikokrat, kako pogosto, kdo in kako bo organizirano, da ne bo tega preveč. Hkrati tudi vemo, kako komunicirati s starši v smislu pomoči staršem," o procesu izobraževanja na daljavo še dodaja ravnateljica Mojca Mihelič.

Svoje izkušnje o šolanju na daljavo ter primerjavo med marčevskim in ponedeljkovim začetkom izobraževalnega procesa na daljavo sta strnila tudi dijak Tim Breznikar, ki obiskuje drugi letnik brežiške gimnazije, in Tai Miklavčič, učenec osnovne šole Dragomirja Benčiča - Brkina Hrpelje.

 

Aleš Smrekar