Nataša Prosenc Stearns je diplomantka ALUO v Ljubljani. Kot prejemnica Fulbrightove štipendije je v Los Angelsu na California Institute of the Arts študirala filmsko in video produkcijo. Režirala je kratke, dokumentarne in celovečerne filme, kot vizualna umetnica pa svoja dela razstavlja v galerijskih prostorih Los Angelesa, na številnih mednarodnih razstavah in bienalih, pogosto tudi v Sloveniji. Svoja dela je večkrat predstavljala na Beneškem likovnem bienalu. Že od junija se ukvarja z multi projekcijo, ki je nekakšen vpad v središče mesta in se tako dogaja v zelo urbanem prostoru, ki ga obkrožajo stavbe.

Nataša Prosenc Stearns je vizualna umetnica in filmska režiserka, ki živi in ustvarja v Los Angelesu

Nataša Prosenc Stearns je diplomantka ALUO v Ljubljani. Kot prejemnica Fulbrightove štipendije je v Los Angelsu na California Institute of the Arts študirala filmsko in videoprodukcijo. Režirala je kratke, dokumentarne in celovečerne filme, kot vizualna umetnica pa svoja dela razstavlja v galerijskih prostorih Los Angelesa, na številnih mednarodnih razstavah in bienalih, pogosto tudi v Sloveniji. Svoja dela je večkrat predstavljala na Beneškem likovnem bienalu. Že od junija se ukvarja z multiprojekcijo, ki je nekakšen vpad v središče mesta in se tako dogaja v zelo urbanem prostoru, ki ga obkrožajo stavbe.

"Los Angeles je kot hotel. Vsi, ki prihajajo in odhajajo, se prepletajo skozi projekte. Že prej je bilo vse skupaj iluzorno, s pandemijo in tehnologijo pa se je zgodil vrhunec. Los Angeles ni za vsakogar, je nekaj posebnega. Privlačijo me njegova odprtost, morje in prevetrenost, hkrati pa je tukaj veliko stvari, ki mi niso blizu, predvsem to povzpetništvo, ki prihaja iz filmske scene, industrije, kot temu tukaj pravijo. Vse je povezano s tem."

Nina Zagoričnik