Tokratni gost je dobitnik Borštnikovega prstana 2020 Peter Boštjančič.

Peter Boštjančič, prvak Drama SNG Maribor, je letošnji prejemnik Borštnikovega prstana

Peter Boštjančič je največ svojega gledališkega časa preživel na odru celjskega in mariborskega gledališča. Makedonski režiser Aleksandar Popovski mu je ponudil vlogo kneza v Shakespearovi igri Romeo in Julija, ki naj bi premiero doživela v začetku decembra 2020. Bil je najmlajši slovenski Hamlet. Za uprizoritev prvega, še na Akademiji, je prejel študentsko Prešernovo nagrado, za uprizoritev drugega, šest let kasneje na odru SLG Celje, pa kar tri velike nagrade. Festival Borštnikovo srečanje spremlja že od prve študentske jeseni.

"Spominjam se Bratka Krefta, ki je zelo zavzeto nekaj let vodil Borštnika. Njegovi govori so bili dolgi, preko gledališča je nagovarjal vso Slovenijo, s tistim svojim znamenitim r-jem, je očaral vse. Takrat sem bil še zelo mlad in je bilo zabavno. Boršnikov festival ima neko posebno vrednost, naj ta festival živi še naprej."

"Moja ljubezen do knjige je božji dar, doma imam več kot 2500 knjig, nimam pa računalnika. Jaz kot Peter se ne bom spremenil niti za milimeter."

 

Nina Zagoričnik