Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna, nekoga, ki je v minulem tednu naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več. Ta teden je to postal Vlado Kreslin, glasbenik, pesnik, skladatelj in kantavtor, ki v slovenski kulturni prostor prinaša duh svobode, solidarnosti, tolerantnosti in radosti življenja. Za obsežen avtorski opus, s katerim sledi duhu ustvarjanja Franeta Milčinskega, je prejel letošnjo Ježkovo nagrado.

Teden je najbolj zaznamoval Vlado Kreslin, glasbenik, pesnik, skladatelj in kantavtor, ki v slovenski kulturni prostor prinaša duh svobode, solidarnosti, tolerantnosti in radosti življenja

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna, nekoga, ki je v preteklem tednu naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več. Ta teden je to postal Vlado Kreslin, glasbenik, pesnik, skladatelj in kantavtor, ki v slovenski kulturni prostor prinaša duh svobode, solidarnosti, tolerantnosti in radosti življenja. Za obsežen avtorski opus je prejel letošnjo Ježkovo nagrado.

"V teh časih mi je najbolj žal, da se najstniki ne morejo družiti. Vem, koliko jim to pomeni. To, da morajo biti zaprti, je res grozno."

Kandidata sta še bila:

Matevž Čelik, arhitekt in letošnji dobitnik nagrade BigSEE za vizionarskega posameznika, priznanja Centra za kreativno gospodarstvo jugovzhodne Evrope. V zadnjih desetih letih je Muzej za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani pod njegovim vodenjem postal vodilni evropski arhitekturni muzej.

Matjaž Debevc, profesor na mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter uveljavljen raziskovalec na področju informacijske in komunikacijske tehnologije za gluhe in naglušne. Pri Svetovni zvezi gluhih je postal koordinator ekspertne skupine, ki bo svetovala številnim svetovnim institucijam.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel