Novosti v primerjavi z omrežjem 4G (še) ni veliko, smo ugotovili v prvem delu miniserije o zloglasnem omrežju 5G. Debato nadaljujemo in se sprašujemo, zakaj so razlike pri vzpostavitvi omrežja tako velike med državami in od česa je odvisno, kdaj bo Slovenija dobila najzmogljivejšo različico omrežja 5G. Tokrat z mobilnima operaterjema Telekom Slovenija in A1 Slovenija.

Odbita do bita v miniseriji raziskuje mobilno omrežje 5G. Tokrat z mobilnima operaterjema Telekom Slovenija in A1 Slovenija

Novosti v primerjavi z omrežjem 4G (še) ni veliko, smo ugotovili v prvem delu miniserije o zloglasnem omrežju 5G. Debato nadaljujemo in se sprašujemo, zakaj so razlike pri vzpostavitvi omrežja tako velike med državami in od česa je odvisno, kdaj bo Slovenija dobila najzmogljivejšo različico omrežja 5G.

Tudi na vprašanja poslušalcev odgovarjata Matjaž Beričič, član uprave za tehnologijo na Telekomu Slovenije, in Luka Šušteršič, vodja službe za storitve jedrnega omrežja, IT infrastrukture in televizije na A1 Slovenija.

Zapiski:

Izrek vzorčenja – Wikipedija, prosta enciklopedija
Raziskava o vzpostavitvi 5G omrežja
5G-PPP
Standards for Cyber Security — ENISA

Naročite se in podkast ocenite. Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Twitterju. Zanimivosti iz tehnološkega sveta pošiljava tudi v elektronske nabiralnike. Naročilnica na Odbito pismo je tukaj.

Anže Tomić, Maruša Kerec