Notice

Tschimy - Hera

Čustvena skladba o ljubezni

TschimyColorCorrect-1
foto: Lina Steiner

Tschimy Obenga je svež obraz na slovenski glasbeni sceni. Dvaindvajsetletnik gabonskih in slovenskih korenin, ki se je, kot pravi, veliko naučil od Iztoka Mlakarja, svoj glas pa je uril na Radiu Študent, je izdal svoj prvi solo mini album z naslovom Human OS: "V njem raziskujem, kaj pomeni biti čuteč človek. Nisem pretirano vešč pri izražanju polnega spektra svojih čustev. Bistveno lažje jih vlijem v glasbo. Gre za kontradiktoren naslov, saj govori o človeku, ki pa ga hkrati označuje kot operacijski sistem."

"Moja besedila so v slovenskem jeziku, saj želim slovenski pop sceni doprinesti nekaj novega. Poleg tega mi je skladanje v slovenščini všeč."

Na albumu je pet skladb, med njimi tudi Hera: "Skladba se sprašuje, kaj pomeni ljubiti. Ukvarja se tudi s posledicami komaj funkcionalne ljubezni po kateri človek hrepeni po globlji romantični zvezi."

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih