V Moldaviji smo po oktobrskih tekmah v ligi narodov pred mikrofon Vala 202 ujeli vratarja in kapetana slovenske nogometne reprezentance Jana Oblaka. Varovanci Matjaža Keka že na petih zaporednih tekmah niso prejeli gola, štirikrat so zmagali, v Moldaviji z visokimi 4:0.

V Moldaviji smo pred mikrofon Vala 202 povabili vratarja in kapetana slovenske nogometne reprezentance, Jana Oblaka

Varovanci Matjaža Keka na petih zaporednih tekmah niso prejeli gola, štirikrat so zmagali, v Moldaviji z visokih 4 : 0.

Počasi, a zanesljivo se, vsaj kot kažejo zadnji predstave in rezultati naše nogometne reprezentance, sestavljajo kamenčki v želeni mozaik. Zadnje tri tekme v reprezentančni akciji so prinesle devet zadetkov proti San Marinu, Kosovu in Moldaviji. "Po dolgem času smo bili skupaj skoraj 12 dni. Nazadnje smo imeli nesrečo, da je bila vsaka akcija kratka, da sta bili tekmi že v četrtek in nedeljo. S prijateljsko tekmo smo tokrat imeli več časa. Mislim, da je ekipa vse močnejša in fantje se tega tudi zavedajo in to na igrišču tudi prikažejo. Vsem skupaj je veliko lažje," razmišlja Jan Oblak.

"Časi niso lahki za ves svet. Nekako opravljaš svoje delo naprej, delamo tisto, kar nas veseli. Upam, da nas virus zdaj spet ne bo ustavil. Treba je biti pazljiv. Najprej, da se ne okužiš. Zdaj ni samo to, da se v klub vrneš nepoškodovan, ampak je tu tudi korona. Mislim pa, da vsi zelo pazimo." – Jan Oblak

Beseda je tekla tudi o tem, kako se bo vila pot športa v zdajšnjih razmerah, kako eden najboljših vratarjev na svetu gleda na poskus v španski rokometni ligi, kjer so igralci zaigrali z maskami.

"Mislim, da se bo v profesionalnem športu težko spet zgodil trenutek, da se bo vse zaprlo in ustavilo. Mislim, da se bo vedno stremelo k temu, da se bodo stvari dokončale. Ukrepi pa morajo biti, moramo se paziti, a mislim, da je treba dovoliti, da se profesionalni šport nadaljuje." – Jan Oblak

Boštjan Janežič