V dopoldanskem Navalu na šport se posvetimo začetku kolesarske dirke po Španiji tudi s Primožem Rogličem in začetku nogometne lige prvakov letos s kar šestimi slovenskimi reprezentanti.

Španska Vuelta se prekriva z italijanskim Girom, slovenskim ljubiteljem kolesarstva pa prinaša, predvsem zaradi nastopa Primoža Rogliča, spet obilo zanimivega vse tja do 8. novembra

Primož Roglič bo letos odpeljal svojo prvo šesttedensko dirko, če malo pretiravamo, njegov organizem se namreč še ni dodobra spočil po naporih dirke po Franciji, in že bo danes začel nov 18-dnevni maraton z začetkom v Irunu, baskovskem turističnem mestu na meji med Španijo in Francijo. Toda pred začetkom dirke je negotovosti toliko, da bi jo lahko rezal.

Resda je Vuelta letos za tri etape krajša, manjka namreč predvideni tridnevni začetek na Nizozemskem, toda vseeno bo za konec letošnje sezone v svetovni seriji izredno zahteven preizkus, pisan na kožo predvsem hribolazcem.

Zasavec napoveduje, da bo skupaj z moštvenim kolegom Nizozemcem Tomom Dumoulinom v boju za skupno zmago, rezervni načrt je, da napade kakšno etapno zmago. "Gotovo bi si želel čim več zmag, videli pa bomo, kaj bo. Vse skupaj bo precej drugače, ne bo običajen pristop. Nova izkušnja. Želim, tako kot vedno, dati vse od sebe. Če bo to podkrepljeno še z lepimi rezultati, bomo vsi skupaj toliko bolj zadovoljni," razmišlja Roglič.

Ne bo pa Roglič edini slovenski adut na Vuelti, na start sta pripravljena tudi Matej Mohorič in Grega Bole v dresu Bahraina McLarna. Predvsem za Mohoriča velja, da bo po vsem delu, ki ga je v tej sezoni opravil za druge, tokrat lahko dirkal zase. Ne sicer na skupno zmago, zato pa na kakšno etapno.

Igor Tominec