Ime tedna

Premalo se zavedamo, da vsi puščamo sledi v prostoru

Ime tedna je postala Jelka Hudoklin

Jelka Hudoklin
Jelka Hudoklin
foto: ZAPS/MMC

Ime tedna je postala Jelka Hudoklin, krajinska arhitektka, ki je za obsežen opus in vrhunske dosežke na področju arhitekture, krajinske arhitekture ali prostorskega načrtovanja prejela platinasti svinčnik, najvišje arhitekturno priznanje Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije.

"Čedalje bolj očitno je, da se lastnina postavlja v ospredje pred javni interes, vse manj je pravnega reda. Mislim, da se premalo zavedamo, da vsi, družba in posamezniki, pri svojem bivanju in delovanju pravzaprav puščamo sledi v prostoru."

Kandidata sta bila še:
  • Hatije Ismaili, ginekologinja iz Splošne bolnišnice Novo mesto, ki so jo bralci revije Viva & Medicina in ljudje v akciji Moj zdravnik izbrali za naj ginekologinjo in hkrati tudi za mojo zdravnico leta 2020. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919.)
  • Konrad Steinbacher, avtor animiranih filmov, ki je z delovanjem na področju filmskega ustvarjanja postavil temelje za razvoj avtorskega animiranega filma pri nas. Prejel je Badjurovo nagrado za življenjsko delo na področju filmske ustvarjalnosti. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919.)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj.

Rezultati

Loading ... Loading ...

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).