Od kuratorke v muzeju do Kickstarterjeve direktorice za področje dizajna in tehnologije.

Heather Corcoran je Kanadčanka, ki od študijskih let ne živi več v svoji domovini. Na magistrski študij se je odpravila v London, vmes je živela še v New Yorku, zdaj pa z družino živi v Liverpoolu. Direktorica dizajna in tehnologije v podjetju Kickstarter je Slovenijo obiskala v začetku oktobra, ko so platformo odprli tudi za projekte, ki jih vodijo podjetja, ki so registrirana pri nas. To je bilo njeno prvo potovanje v tujino po devetih mesecih.

"Ko sem bila mlajša, sem bila aktivistka. Hodila sem na proteste in bila aktivna državljanka. To je bilo zame res pomembno, ampak imela sem tudi kreativno stran in želela sem se učiti o umetnosti."

 

Študirala je umetnost in sprva delala kot kuratorka v muzeju, kjer je bilo njeno primarno delo, da je bila v stiku s skupnostmi umetnikov. Učila se je, kaj ljudje počnejo in okoli tega ustvarjala programe. Podobno delo opravlja tudi zdaj, po spremembi karierne poti, ko se je iz umetnosti preusmerila v tehnološki svet. Še vedno veliko dela s skupnostmi, jim svetuje in jih zagovarja.

"Kickstarter obstaja že več kot deset let, nastal je, ko je bil internet precej drugačen, kot je danes. Lahko si zagnal projekt in je postal viralen. Danes pa se vse vrti okoli algoritmov. Ni več toliko organskega dosega in organskega pretoka informacij kot nekoč. Internet se je profesionaliziral." 

Tina Šoln