Večerni pogovori s športniki.

Poleg pogovora z nosilci prvih slovenskih zlatih olimpijskih kolajn, vam ponujamo še vpogled v delavnik športnikov. Prisluhnite kako športniki skrbijo za prehrano, prihološko pripravo in regeneracijo

V oddaji V sredo gostimo zlate olimpijce iz Sydneyja. Iztok Čop, Luka Špik in Rajmond Debevec so na današnji dan pred natanko dvajsetimi leti osvojili prvi slovenski zlati olimpijski kolajni. Kam jih je zapeljalo življenje in kakšni so spomini na zgodovinski dan v Sydneyju, izveste zvečer na Valu 202.

Slovenija je sedma država na svetu, ki je v letni koledar praznikov vključila tudi dan športa.

Val 202 na današnji dan ponuja vpogled v delavnik športnikov. Njihovo delo, če želite služba ni zgolj nastopanje v soju žarometov. Preden stopijo v športne arene je opravljena večina dela, pa čeprav so merilo uspešnosti tekmovanja. Večkrat je prisotno razočaranje in je še težje začeti nov delavni dan. Dan smo začeli v nogometni družbi, na zajtrku z nogometaši Maribora. Jože Pepevnik je preverjal kakšen je dan nogometaša in koliko prilagajanja potrebujejo športniki pri prehrani.

Psihološka priprava je pomemben del priprave vrhunskega športnika, ki vodi tekmovalce do največjih uspehov. Še preden se v plezalno steno uprejo soji žarometov, mora Janja Garnbret s svojim trenerjem Romanom Krajnikom preigrati vse možnosti in poskrbeti da telesna moč sovpada s psihološko pripravljenostjo. Na treningu si je delček tega ogledal Matej Hrastar.

V spodnjem prispevku lahko izveste, da športna masaža ni zgolj uživanje na terapevtski mizi. Marko Polak je ugotavljal kako poteka regeneracija pri kolesarjih.

Matej Hrastar, Uroš Volk, Marko Polak, Jože Pepevnik