V večeru na Valu 202 ponudimo ekskluziven vpogled v kolesarsko dirko po Franciji. Po kraljevski etapi so karte razdeljene, kakšne imata v rokah najboljša slovenska kolesarja izveste v večerni pogovorni oddaji.

Primož Roglič deluje v smislu, prišel sem in tu sem zato, da zmagam

Sredin večer po kraljevski etapi na 107. dirki po Franciji je bil rezerviran za pogovor o tem, kako so razdeljene karte pred zadnjimi štirimi etapami. Gostje so bili Martin Hvastija, Bogdan Fink in športni direktor ekipe Bahrain McLaren Gorazd Štangelj. Iz Courchevela se je javil tudi naš reporter Igor Tominec, svoje mnenje je dodal tudi Jani Brajkovič.

"Kar počneta Primož in Tadej, je nepredstavljivo za način razmišljanja, ki smo ga imeli še pred tremi ali štirimi leti. Nihče si ni upal pomisliti, da je to realen domet slovenskega kolesarstva. A smo prišli do tega." – Martin Hvastija

"Ko je Primož odhajal iz Adrie Mobil v Lotto Jumbo, je bil njegov cilj, da je v igri za zmago na dirki po Franciji 2020. To je povedal na prvem srečanju z novo ekipo," le eno izmed številnih zanimivosti razkrije Bogdan Fink.

"Četrtkova etapa prinaša teoretično zadnjo priložnost za spremembe v skupnem seštevku na samem vrhu, a menim, da so stopničke v večji meri že izklesane." – Gorazd Štangelj

Ob koncu oddaje je beseda stekla še o prihodnosti, vezani na preteklost ekip naših kolesarskih asov.

Dare Rupar