Ime tedna je postal Andrej Rozman Roza, pisatelj in pesnik, ki je za pesniško slikanico Rimuzine in črkolazen prejel Večernico, nagrado časopisa Večer za najboljšo otroško ali mladinsko knjigo lanskega leta.

Ime tedna je postal Andrej Rozman - Roza, pisatelj in pesnik, ki je za pesniško slikanico Rimuzine in črkolazen prejel večernico, nagrado časopisa Večer za najboljšo otroško ali mladinsko knjigo lanskega leta

Andrej Rozman - Roza o svoji pesniški slikanici pravi, da je to mogoče zadnja knjiga, ki bi lahko večernico prejela, saj se mu zdi, da je vse tisto, kar si je predstavljal, da bi rad napisal za otroke, že napisal. Zato se zdaj trudi pisati knjige za vse tiste, ki se imajo v tem svetu za odrasle.

"Ne gre samo za to, da bi rad bil zanimiv in izstopal iz povprečja, ampak za to, da si izborim svoj prostor svobode."

Izberite ime tedna

Rezultati

Kandidata sta bila še:

Marjan Simčič, vinar s Ceglega v Gorških brdih, ki ga je uredništvo italijanskega dnevnika Corriere della Sera izbralo za najboljšega tujega vinarja leta. Tako je postal prvi Slovenec s tem prestižnim nazivom. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Simona Muršec, predsednica Društva Parada ponosa Ljubljana in članov skupnosti LGBTIQ+, ki so že dvajseto leto zapored pripravili protestni shod proti homofobiji in opozorili na neenakopraven položaj v družbi. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel