Primož Roglič je prvi Slovenec v rumeni majici vodilnega kolesarja dirke po Franciji. Kako se nadaljuje dirka vseh dirk in kakšne možnosti imata najboljša slovenska kolesarja v nadljevanju dirke, izveste v posebni kolesarski oddaji v večeru na Valu 202.

Tadej Pogačar je pri rosnih letih že dokazal, da je resen pretendent za skupno zmago na tritedenski dirki

Primož Roglič je prvi Slovenec v rumeni majici vodilnega kolesarja dirke po Franciji. Kako se nadaljuje dirka vseh dirk in kakšne možnosti imata najboljša slovenska kolesarja v nadaljevanju dirke?

V posebni oddaji smo o tem razglabljali z gostoma Martinom Hvastjo, v tem času najbolj poznan kot televizijski komentator Toura, in Gorazdom Penkom, športnim direktorjem ženske ekipe ALE BTC Ljubljana in direktor Maratona Franja.

"Lahko si samo želimo, da v tej pravljici uživamo do konca Toura." – Gorazd Penko

Kakšna je razlika med našima kolesarjema? "Pogačarju se pozna, da je začel zelo mlad. Ta njegova spretnost, ko ostane sam, tudi v sprintih skupine pride do izraza, pri Rogliču pa se vidi, da je še vedno nekako "trd", ravno zaradi poznega začetka. Tadej je fenomen, je fant z izredno regeneracijo. Mislim, da je bila lanska dirka po Italiji Primožu izredno dobra šola. Tam je vozil kot nekakšen "najhitrejši strelec na divjem zahodu".

Dare Rupar, Igor Tominec