Radijski športni časovni stroj se seli v Tokio, kjer bi morale biti ta čas olimpijske igre. Japonska prestolnica bi jih morala gostiti že leta 1940, a so bile zaradi druge svetovne vojne odpovedane. Leta 1964 pa je bil med junaki iger tudi Miro Cerar. Zlati konjenik oziroma bog konja, kot so dvakratnega olimpijskega in štirikratnega svetovnega prvaka poimenovali tekmeci, je v Tokiu stopil na najvišjo stopnico zmagovalnega odra. Radijskih mikrofonov ni bilo v Tokiu, ostajajo pa lepi spomini. V tokratni epizodi Vrnitve v prihodnost boste slišali tudi, kako je Miro Cerar drugič postal olimpijski prvak, kakšno vlogo ima v slovenskem športu in kako je svojo kariero končal na svetovnem vrhu. Kako se je Miro Cerar prebil v svetovni vrh? Kdo ga je vodil k popolnosti na konju z ročajema in kdo so njegovi nasledniki? Z Juretom Jeromnom ugibava, ali bo Miro Cerar še enkrat videl Tokio v olimpijski preobleki, saj je bil predviden kot vodja slovenske olimpijske delegacije za Tokio 2020.

Miro Cerar je v Tokiu stopil na najvišjo stopnico zmagovalnega odra

Radijski športni časovni stroj se seli v Tokio, kjer bi morale biti ta čas olimpijske igre. Japonska prestolnica bi jih morala gostiti že leta 1940, a so bile zaradi druge svetovne vojne odpovedane. Leta 1964 pa je bil med junaki iger tudi Miro Cerar.

Zlati konjenik oziroma bog konja, kot so dvakratnega olimpijskega in štirikratnega svetovnega prvaka poimenovali tekmeci, je v Tokiu stopil na najvišjo stopnico zmagovalnega odra. Radijskih mikrofonov ni bilo v Tokiu, ostajajo pa lepi spomini.

V tokratni epizodi Vrnitve v prihodnost boste slišali tudi, kako je Miro Cerar drugič postal olimpijski prvak, kakšno vlogo ima v slovenskem športu in kako je svojo kariero končal na svetovnem vrhu. Kako se je Miro Cerar prebil v svetovni vrh? Kdo ga je vodil k popolnosti na konju z ročajema in kdo so njegovi nasledniki?

Z Juretom Jeromnom ugibava, ali bo Miro Cerar še enkrat videl Tokio v olimpijski preobleki, saj je bil predviden kot vodja slovenske olimpijske delegacije za Tokio 2020.

Boštjan Reberšak