Nekdanji pevec in vodja zasedbe R.E M. je v začetku leta, prav na svoj 60. rojstni dan, izdal skladbo Drive to the Ocean, poleti pa še skladbo No Time for Love Like Now, plod sodelovanja z zasedbo Big Red Machine, za katero stojita frontmana skupin The National in Bon Iver. V intervjuju za EBU Michael Stipe pripoveduje o novih skladbah in pomenu glasbe v teh časih. Pa tudi o pomembnosti radia.

Soustanovitelj ameriške rock zasedbe R.E.M., večmedijski umetnik, aktivist in ne nazadnje mnenjski voditelj

Nekdanji pevec R.E.M. je v začetku leta, prav na svoj 60. rojstni dan, izdal skladbo Drive to the Ocean, poleti pa še skladbo No Time for Love Like Now, plod sodelovanja z zasedbo Big Red Machine, za katero stojita frontmana skupin The National in Bon Iver.

"Sodeloval sem z mnogimi, pisal pesmi. Skladba, ki mi jo je poslal Aaron je še posebej izstopala. Dodal sem besedilo in posnel vokale. Lani jeseni. Vsakič, ko jo slišim me malo zmrazi, saj je besedilo tako, kot bi ga pisal sredi pandemije in uličnih protestov, sredi divjanja rasizma in boja s predsodki, a je v resnici nekaj, kar sem napisal lani oktobra."

V intervjuju, ki so ga pred kratkim posneli kolegi švicarskega radia in jih posredovali vsem javnim radiotelevizijam družine EBU, Michael Stipe pripoveduje tudi o najstarejšem prijatelju, radiu. Ta je precej zaznamoval njegovo odraščanje, saj je z njegovo pomočjo odkrival glasbo. Pravi, da je radio izjemno močan medij.

"Je izjemna platforma tako za glasbo, politične debate in pogovore. In za radio se ne bojim. Radio bo v prihodnosti zelo pomemben."

Andrej Karoli