Pred potovanjem na Madžarsko, kjer bodo nogometaši Celja igrali 1. krog kvalifikacij za Ligo prvakov z irskim Dundalkom, se je s kapetanom Celjanov Mitjo Lotričem pogovarjal Marko Cirman.

Mitja Lotrič o družinskem življenju, naslovu državnega prvaka, poškodbah in tekmi proti Dundalku

Celjsko nogometno moštvo bo v sredo, 19. avgusta, na Madžarskem proti Dundalku odigralo prvi krog kvalifikacij v elitni Ligi prvakov. Močan adut ekipe knežjega mesta bo tudi kapetan in vodja na igrišču Mitja Lotrič, ki je v lanski sezoni z 18 goli in 11 podajami pustil izjemen pečat ter bil izbran za najboljšega nogometaša sezone.

"Pričakujem težko tekmo. Verjamem da so kakovostna ekipa, konec koncev so osvojili vse kar se da osvojiti na Irskem. Pred leti so igrali tudi v skupinskem delu Lige Europa. Zagotovo jih ne smemo podcenjevati, morda so oni celo v vlogi favorita, saj so v tem tekmovanju nastopili že večkrat."

Prekmurcu se je v zadnjem letu pošteno spremenilo tako poklicno kot tudi zasebno življenje, a v grobem še vedno ostaja tak, kakršen je bil prej. Neizprosen, živahen, na trenutke tudi nervozen na igrišču ter tih, skromen in ponižen ob njem.

"Kdor me pozna ve, da sem skromen fant in da sem ostal trdno na tleh. Sploh zato ker vem, da bo zdaj prišla nova sezona in bo treba ta naslov potrditi. Vsak zdaj pričakuje od tebe še toliko več. Če od 36 tekem eno odigraš slabo, se bodo spominjali le te in jaz se tega zavedam, a se s tem ne obremenjujem."

Mitjo Lotriča je na sprehod po zelenici celjskega stadiona povabil Marko Cirman.

Marko Cirman