Žoga je okrogla

S02E25: Celje metropola

Pokal za naslov državnega prvaka na avtocesti med Ljubljano in Mariborom letos našel izvoz za Celje

zjo s02e25
foto: Igor Tominec

Celje je prvič državni prvak v nogometu. Klubu, ki dela dolgoročno, je s sistematičnim pristopom uspelo presenetiti večja in bogatejša rivala ter si prislužiti pohvalo in simpatije z vseh koncev nogometne Slovenije. V oddaji boste slišali, kaj je bilo ključno, da so Celjani prišli na vrh, kaj krasi izstopajoče posameznike v moštvu in kakšna je prihodnost novih prvakov?

Slišali boste trenerja prvakov Dušana Kosića, ki upa, da bodo njegovi nogometaši ostali v Celju in skupaj naredili naslednji korak.

Ob voditelju Luki Petriču so se zbrali Gorazd Nejedly s časnika Delo ter člani radijskega športnega uredništva Jože Pepevnik, Marko Cirman in Boštjan Janežič, gostje pa so tudi secirali kolaps Olimpije.

Nejedly pravi, da se je Skender izkazal za povsem zgrešen izbor trenerja in da pri Ljubljančanih vlada popoln kaos. O padcu Ljubljančanov je odkrito govoril igralec kluba Timi Max Elšnik, prisluhnite pa tudi kratkemu pogovoru s svetovnim prvakom Maurom Camoranesijem. Italijanski Argentinec pravi, da uživa v Sloveniji in ne razmišlja, da bi odšel kam drugam.