V začetku tedna se je v Španiji končalo košarkarsko državno prvenstvo. Naslov za sezono 2019/20 je osvojila Baskonija iz Vitorije, ki je v finalni tekmi premagala Barcelono. Za Baskonijo je v drugem delu sezone igral tudi Zoran Dragić, z njim pa se je po osvojitvi naslova pogovarjal Matej Hrastar.

Pogovor z Zoranom Dragićem po osvojitvi naslova španskega prvaka

V začetku tedna se je v Valenciji končalo špansko košarkarsko prvenstvo. Naslov za sezono 2019-20 je osvojila Baskonije iz Vitorije, ki je v finalni tekmi premagala Barcelono in četrtič v zgodovini osvojila naslov španskega prvaka. Za Baskonijo je v drugem delu sezone igral tudi Zoran Dragić, ki se je izkazal predvsem na polfinalni tekmi proti Valencii. Špansko prvenstvo je poleg nemškega edino, ki se je v Evropi končalo, zato je Dragićev vpogled v zakulisje zelo dragocen.

"Mogoče res, a vemo, da se lahko kosamo z vsako ekipi. Imamo dobre posameznike, dobro ekipo. Igrali smo hitro in dobro obrambo. Tudi po prvi tekmi z Barcelono smo vedeli, da jih lahko premagamo v finalu." - o tem, ali so bili kot moštvo bolj razbremenjeni, saj v finalu niso bili favoriti

V pogovoru o finalni tekmi, prekinjeni sezoni in tem, kam bo romala mrežica, ki jo je Zoran odrezal po tekmi.

?? reži reži ??? pic.twitter.com/eB0G8aMFmh

— Goran Dragić (@Goran_Dragic) June 30, 2020

Košarkarska tržnica je v teh dneh zelo živahna. V Španiji bo naslednjo sezono zagotovo igral še en slovenski reprezentant. Klemen Prepelič, ki je bil v dresu Joventuta celo najboljši strelec pretekle sezone, bo nosil dres Valencie, ki prav tako igra v Evroligi. Izjemno sezono ima za sabo tudi njegov soigralec v Joventutu Alen Omić, ki je bil s povprečjem 7,7 prvi skakalec prvenstva. Igor Kokoškov, ki je s Slovenijo leta 2017 postal evropski prvak v košarki, pa je podpisal triletno trenersko pogodbo s turškim Fenerbahčejem.

Matej Hrastar