Pogovor s Simonom Demšarjem, ki je prevedel že nekaj biografij slavnih rokerjev. Knjiga Jaz je zgodba o enem največjih imen popularno-glasbene scene, umetniku z mnogimi uspehi, številnimi nagradami in milijoni prodanih plošč. O Eltonu Johnu se je z njim pogovarjal Jernej Vene.

Iskrena in neposredna izpoved glasbenega velikana s prevajalcem Simonom Demšarjem

Simon Demšar je prevedel že kar nekaj biografij slavnih rokerjev, med drugim tudi avtobiografijo Brucea Springsteena. O Eltonu Johnu pa je bilo napisanih že precej knjig. A ta z naslovom Jaz je posebna, ker je osebna.

"Od vedno sem oboževalec Brucea Springsteena in njegova avtobiografija mi je bila referenca za dobro avtobiografijo. In še vedno je. To, kar pa je Elton John v svoji avtobiografiji dal od sebe, pa presega pričakovanja vsakega bralca. Ni je stvari, ki je ne bi želel povedati."

Elton John knjige ni pisal sam, na pomoč mu je priskočil britanski novinar, ampak po mnenju Simona Demšarja knjiga zelo dobro stoji skupaj, in čeprav zgodba običajno ne sledi kronologiji, so dogodki postavljeni zelo logično.

"Tudi stil pisanja je poseben. Angleško-britanskega cinizma, humorja in ironije je dovolj, zato je knjiga zelo zabavna in tekoča za branje."

Jernej Vene