Ime tedna je postal Žarko Trušnovec, nekdanji predsednik Gorske reševalne službe Tolmin, ki je skupaj s sodelavci uresničil željo 90-letnega Albina Pibernika – Bineta, nekdanjega partizana, vojnega in civilnega pilota, da bi obiskal partizansko bolnišnico Franja.

Nekdanji predsednik Gorske reševalne službe Tolmin, ki je skupaj s sodelavci v posebni akciji uresničil željo 90-letnemu Albinu Piberniku - Binetu, da še enkrat obišče partizansko bolnišnico Franja

Žarko Trušnovec je postal ime meseca julija. Skupaj s sodelavci je v posebni akciji članov in prijateljev reševalne službe uresničil željo 90-letnemu Albinu Piberniku - Binetu, nekdanjemu partizanu, vojnemu in civilnemu pilotu, ki si je želel, da bi še enkrat obiskal partizansko bolnišnico Franja.

Do Franje so ga prinesli na nosilih, ki jih sicer ne uporabljajo več, saj človek na njih sedi kot v naslonjaču. Tam je Bine z zbranimi delil izjemno življenjsko zgodbo, ki je prepletena s tovarištvom in človečnostjo.

"Stres je resna zadeva, ima kumulativno naravo, se nalaga. Zato je treba stvari reševati sproti."

Kandidati so bili še:

Matjaž Jamnik, študent Akademije za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani in režiser kratkega igranega filma Nihče ni rekel, da te moram imeti rad.

Veronika Šoster, literarna kritičarka, pesnica, prevajalka in komparativistka, ki je ob koncu srečanja pesnikov, kritikov in prevajalcev poezije Pranger postala letošnja prejemnica Stritarjeve nagrade.

Peter Lemut, domačin iz okolice Ajdovščine, ki je pomoči potrebnim podaril osem ton krompirja s svojega posestva in s tem ustvaril eno največjih donacij hrane v zadnjih letih.

Izbor poteka vsak mesec med tedenskimi zmagovalci, imeni tedna, ki so jih izglasovali poslušalci. Vsi kandidati za ime tedna pa glasujejo in izberejo tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval mesec. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202