Arhitektka, ki v manjšem biroju v Oslu načrtuje posebne lesene objekte. Navdušena je nad norveškimi nacionalnimi panoramskimi potmi, ki združujejo arhitekturo in naravo. Posebno ljuba ji je razgledna točka Snohetta na planoti Dovre. S partnerjem Lukom sta pred kratkim dobila otroka. Kako sta izkoristila porodniški dopust in kako (težko) se mlade družine v Oslu dokopljejo do stanovanja?

Eva Taučar je arhitektka, ki v manjšem biroju v Oslu načrtuje posebne lesene objekte

Navdušena je nad norveškimi nacionalnimi panoramskimi potmi, ki združujejo arhitekturo in naravo. Posebno ljuba ji je razgledna točka Snohetta na planoti Dovre. S partnerjem Lukom sta pred kratkim dobila otroka. Kako sta izkoristila porodniški dopust in kako (težko) se mlade družine v Oslu dokopljejo do stanovanja?

"V Oslu ni težko priti do stanovanja, so pa ta izjemno draga. Sicer pa tu veliko plačuješ za storitve, za delo ljudi. Kar se mi zdi pravilno. Restavracije in frizerji so zato veliko dražji. Obisk frizerja stane približno 200 evrov. Tudi kepica sladoleda je okrog 5 evrov."

S partnerjem sta očetovski dopust preživela na poti, od Anglije do juga Portugalske. Veliko Norvežanov se namreč odpravi na potovanje, ali pa se za nekaj mesecev nekam preseli.

Anja Hlača Ferjančič