Opčine, Nabrežina in Sesljan. Tri naselja v zaledju Tržaškega zaliva, v katerih živi tudi zelo dejavna slovenska manjšina. Kako domačini doživljajo ponovno oživitev javnega življenja in gospodarstva po epidemiji, kako z nekajtedenske razdalje komentirajo vrnitev tržaškega Narodnega doma, kako gledajo na politiko in medetnične odnose in kako preživljajo poletje ob tržaškem morju, h kateremu v novih turističnih razmerah prihajajo tudi enodnevni gosti iz Slovenije? Sogovorniki: Jasna Simoneta, kulturna antropologinja in etnologinja iz Nabrežine; Boris Vitez, gostinec in športni delavec z Opčin; Jasna Tuta, jadralka, pisateljica in učiteljica iz Sesljana; podmladek Jadralnega kluba Čupa.

Avtor: Luka Hvalc

Preživeli smo poletni dan med zamejci ob tržaškem morju, ki je v novih turističnih razmerah obljudeno tudi z enodnevnimi gosti iz Slovenije.

Opčine, Nabrežina in Sesljan. Tri naselja v zaledju Tržaškega zaliva, v katerih živi tudi zelo dejavna slovenska manjšina. Kako domačini doživljajo ponovno oživitev javnega življenja in gospodarstva po epidemiji, kako z nekajtedenske razdalje komentirajo vrnitev Narodnega doma, kako gledajo na politiko in medetnične odnose in kako preživljajo poletje ob tržaškem morju, h kateremu v novih turističnih razmerah prihajajo tudi številni enodnevni gosti iz Slovenije?

Sogovorniki:
  • Jasna Simoneta, kulturna antropologinja in etnologinja iz Nabrežine
  • Boris Vitez, gostinec in športni delavec z Opčin
  • Jasna Tuta, jadralka, pisateljica in učiteljica iz Sesljana
  • podmladek Jadralnega kluba Čupa

Luka Hvalc