Ker vse poti vodijo v Rim, nas je zadnji dan Poletja v dvoje res odneslo v večno mesto.“Šla bi baba v Rim, ki bi imala s čim. Kupila bi si sakaj, ako bi imala zakaj,” pravi najslavnejši Rimljan Boris Raztresen, za domače Bore. Pravi, da Rim nima vodnjaka Trevi, zato pa je edini na tistem koncu, ki ima svojo vrtino. Prav tako se na osrednjem trgu ne gnetejo turisti, po njem se sprehajajo domače živali.

Devet let je trajalo, da se je Rim osamosvojil. To je bilo leta 2007 našega štetja. Leži na svobodnem belokranjskem ozemlju, pravijo domačini Rimljani

V Poletju v dvoje se odpravljamo po svetu doma. Ker vse poti vodijo v Rim, nas je peti dan res odneslo v večno mesto."Šla bi baba v Rim, ki bi imala s čim. Kupila bi si sakaj, ako bi imala zakaj," pravi najslavnejši Rimljan Boris Raztresen, za domače Bore. Pravi, da Rim nima vodnjaka Trevi, zato pa je edini na tistem koncu, ki ima svojo vrtino. Prav tako se na osrednjem trgu ne gnetejo turisti, po njem se sprehajajo domače živali. Če so se Rimljani s Perzijci bojevali 700 let, pa v vasi v Beli krajini živijo v sožitju. Dobre vibracije vabijo goste z vsega sveta, zatrjuje Bore.

"Tu je bil Sylvester Stallone, človek, ki ga ni treba predstavljati. Bil je tu s 'Švabico', pogovarjali smo se nemško, no, on ne kaj dosti, ker ne zna nemško, jaz pa ne angleško. Žena je bila Nemka. V knjigo spominov se je podpisal, potem je nekdo spodaj dopisal: I'll be back, ampak ta ni njegova, je od Schwarzeneggerja."

Maj Valerij, Uršula Zaletelj