Žoga je okrogla

S02E23: Potrpežljivi Bravo zgled nepremišljeni Olimpiji

Domače prvenstvo postaja v boju za naslov vse bolj zanimivo. Vodilna Olimpija ima pred nedeljskim večnim derbijem točko prednosti pred drugouvrščenim Mariborom. Hit pozne pomladi so igralci Brava

ŽJO S02E23
Luka Petrič, Boštjan Janežič, Matej Grošelj in Marko Cirman
foto: Val 202

Vodilni moštvi sta uspešno opravili generalko pred zadnjim medsebojnim obračunom te sezone, ko bo v nedeljo ob 20. uri in 45 minut v Stožicah gostoval Maribor. Omizje tokratne oddaje, ki so ga sestavljali voditelj Luka Petrič, nogometni novinar časnika Dnevnik Matej Grošelj in nogometna reporterja Radia Slovenija Boštjan Janežič in Marko Cirman, je prečesalo aktualno dogajanje v domačem nogometu in mednarodnem nogometu.

Olimpija se je v Domžalah mučila, na koncu pa z nekaj sreče obdržala prednost pred Mariborom, ki je pričakovano ugnal zadnji velenjski Rudar. Olimpijina igra pod novim strategom Dinom Skenderjem ni nič kaj boljša, kot je bila pod vodstvom pred dnevi odslovljenega Safeta Hadžiča. Za zmago Olimpije je v Domžalah zadel rezervist Haris Kadrič. "Gol je bil pomemben s psihološkega vidika," je povedal Boštjan Janežič, ki se je dotaknil tudi vnovične kadrovske rošade na klopi Olimpije: "Milan Mandarič pravi, da garderoba ni disciplinirana, da Hadžič ni bil avtoritativen. Predvsem sta svoj glas na glas širila Rudonja in Cimirotič."

Mirneje je v Mariboru, kjer so aktualni prvaki brez prevelikega naprezanja odpravili velenjskega Rudarja. Trener Sergej Jakirović ima dovolj širok kader, ki mu omogoča rotacijo igralcev in vzdrževanje visokega ritma igre. Matej Grošelj pa je opozoril, da sta "ob pravem času odšla Zahovič in Milanič, zase in za klub; Maribor je imel med odmorom dovolj časa, da se pripravi na novo obdobje".

Najprijetnejše presenečenje zadnjih mesecev je Bravo. Novinec v ligi si je po zmagi nad Muro tako rekoč že zagotovil obstanek v prvi ligi. Nad mladim moštvom bedi trener Dejan Grabič. "Bravo ima vizijo. Ima vse tisto, kar bi morale imeti Domžale, pa so malo skrenile s poti. V klub ne spuščajo agentov in nogometašev sumljive kakovosti. Zelo so uigrani, predvsem pa spretni in hitri v tranziciji," je razmišljal Marko Cirman. Klub, ki domače tekme igra v Spodnji Šiški, vztraja na začrtani poti. "Bravo je postal privlačen klub za obetavne igralce, ki drugje niso dobili priložnosti, ravno v izjemno pomembnem obdobju po prehodu v člansko konkurenco. V klubu so številni, ki drugje niso dobili priložnosti oziroma niso dobili dovolj minut v večjih klubih, torej Baturina, Kramarič in Ogrinec. Z njimi in z mladimi, ki so jih vzgojili sami, imajo dovolj potrpljenja, hkrati pa podpirajo svojega trenerja. Grabiču se stolček ni tresel, ko Bravo osem tekem zapored ni zmagal. In zdaj se jim to obrestuje," je povedal Luka Petrič.

V novi epizodi tudi o finalu pokala med Muro in Nafto, omizje pa se je dotaknilo še nogometa na mednarodni sceni. Andraž Šporar je vse boljši pri portugalskem Sportingu, Bayern znova brez konkurence v Nemčiji in o nenavadni prigodi na eni od tekem angleškega prvenstva.