Minuli konec tedna je prinesel nadaljevanje prve slovenske nogometne lige po več mesecih premora zaradi epidemije. Gostje, novinarji športne redakcije Radia Slovenija Boštjan Janežič, Marko Cirman in Jože Pepevnik so z voditeljem Aljažem Golčerjem prečesali dogajanje na slovenskih nogometnih zelenicah in se dotaknili dogajanja drugod po Evropi.

Olimpija še vedno največji favorit za naslov prvaka

Končan je prvi krog domačega prvenstva po premoru zaradi izbruha novega koronavirusa. Na prvih dveh mestih sta ostala vodilna Olimpija in drugo Celje, tretji je zdaj Maribor, ki je bil v derbiju kroga boljši od Domžal in prvič v tej sezoni zmagal po preobratu. Omizje tokratne oddaje so sestavljali nogometni reporterji Radia Slovenija. Voditelj Aljaž Golčer, Boštjan Janežič, Marko Cirman in Jože Pepevnik so podrobneje prečesali dogajanje v 26. krogu domačega prvenstva.

Nase opozorila mladca Kai Cipot in Enrik Ostrc

K zmagi Olimpije in Mure sta z zadetkoma pomagala 17-letni Enrik Ostrc, ki je v daljnem sorodstvu z nekdanjim slovenskim reprezentantom Milanom Ostrcem, in dve leti starejši Kai Cipot, sin nekdanjega igralca Fabijana. “Je zelo zrel za svojo starost, suveren pri žogi in prepričan vase. Ni se ustrašil velike odgovornosti in vnesel mirnost v Olimpijino zvezno vrsto,” je po dobri predstavi mladega Primorca razmišljal Marko Cirman.

Olimpija velik favorit za naslov

Maribor je bil boljši od Domžal, tekmo pa preobrnil v svojo korist šele po izključitvi domžalskega branilca. Prvič v karieri je zmago ob trenerskem debiju dosegel Sergej Jakirovič, ki ni eksperimentiral z začetno enajsterico, a zadel z menjavami. “Morda sem od Jakiroviča pričakoval, da bi lahko glede na Milaničevo izbiro igralcev naredil kakšno spremembo, poslal od začetka tekme v igro Santosa, pa tega ni storil. Na koncu se je odločil za preverjeno, bolj pričakovano enajsterico.”

“Ob vsej negativni prtljagi, ki jo ima Olimpija, mislim, da vseeno v tem hipu še ne spremljamo dvoboja ali pa troboja za naslov prvaka. Ljubljančani imajo zelo nadarjen ofenzivni del ekipe. Ob tem pa imajo dovoljšno točkovno zalogo, kar je skoraj tretjina od vseh točk, ki so še na voljo. To pa ni tako malo,” pa je o boju za naslov prvaka povedal Jože Pepevnik.

Prisluhnite še mnenju omizja o mednarodnem nogometu, o nadaljevanju španske lige ter o morebitnih kadrovskih spremembah, ki bi se lahko zgodile v naslednjem prestopnem roku.

Aljaž Golčer, Boštjan Janežič, Marko Cirman, Jože Pepevnik