Šport 202

Privilegij je imeti takšne navijače

Za dvoboj s sežanskim Taborom, odigran pred praznimi tribunami, so se namreč množično odzvali pozivu "Küpi karto!" in kupili kar 10.000 spominskih vstopnic

mura_13062020
Spominske karte
foto: NŠ Mura

Nogometno Prekmurje se bo čez deset dni na Brdu pri Kranju predstavilo z obema pokalnima finalistoma, strast do te igre in svojega kluba pa so navijači soboške Mure dokazali v preteklih dneh. Za dvoboj s sežanskim Taborom, odigran pred praznimi tribunami, so se namreč množično odzvali pozivu “Küpi karto!” in kupili kar 10.000 spominskih vstopnic, s čimer so več kot dvakratno presegli trenutno kapaciteto stadiona Fazanerija.

O navijaškem odzivu na klubsko akcijo, podpori lokalnega okolja ter ambicijah in potrebah rastočega soboškega kluba smo se sinoči ob tekmi Mure in Tabora pogovarjali s predsednikom domačega kluba, Robertom Kuzmičem, vmes pa nas je ob ogledu dvoboja Prekmurcev in Kraševcev presenetil tudi ognjemet domače navijaške skupine. V radijski nogometni razglednici tokrat torej o enem najbolj nenavadnih večerov v tako ali tako nenavadni nogometni sezoni.