"Vzemi demone moje, poglej v zvezde, nadzvočne konje, posute s prahom in ne pozabi, da nismo tu zato, da bi ljubili samo sebe."

"Vzemi demone moje, poglej v zvezde, nadzvočne konje, posute s prahom in ne pozabi, da nismo tu zato, da bi ljubili samo sebe."

Neomejeno število poslušalcev.

Več kot deset izjemnih arhivskih glasbenih izkopanin.

Petintrideset Koncertov doma. Koncertov z dodano vrednostjo, posebnimi gosti, dva od njih izvedena na strehi Radia Slovenija, dva pa v obliki vseradijskega koncerta.

Serijo koncertov v času, ko so koncertni odri samevali, v petek končuje zasedba MRFY.

Ne predajamo se, za vas pripravljamo še veliko glasbenih presežkov, a čas je, da glavno besedo prevzamejo živi koncerti. Tisti z občinstvom in vsem, kar sodi zraven.

Leta 2018 je skupina MRFY po izdaji kratkometražnega albuma nastopila v Jutranjem koncertu pri Andreju in v oddaji Izštekani pri Juretu Longyki, po kateri je izdala digitalni album Izštekani. Lani je nastopila tudi na koncertu Izštekanih 10, ki je obrodil z novo skladbo v sodelovanju z Matter. To lahko kmalu slišite na vseh platformah za pretočno poslušanje glasbe.

Jure Longyka je ob lanskem izštekanem koncertu, na katerem smo praznovali četrt stoletja delovanja Izštekanih, zapisal:

"Ko smo lani napovedovali nastop MRFY v Izštekanih, smo jih označili kot “veliki dolenjski rockovski up”. Danes ne moremo zapisati drugače kot “novi novomeški rockovski velikani”. Rastejo kot goba, v enem samem letu so izdali prvi EP, album s posnetki iz Izštekanih in studijski prvenec. Če bi jim rekli, naj v Šiški zaigrajo nekaj najboljših trenutkov svojega studijskega izštekavanja, ne bi imelo smisla. Nikoli ne naredijo tistega, kar jim rečeš. Zato jih imamo Izštekani tako radi."

Leta 2018 je zasedba MRFY izdala tudi dolgometražni prvenec Story.

"Po nekajletnem preigravanju, ustvarjanju in odkrivanju svojega smisla v svoji novomeški bazi so člani skupine MRFY posneli prvo skladbo Klic in z njo močno opozorili nase. Na prvencu Story predstavljajo svoje videnje glasbenega ustvarjanja, ki pluje zunaj okvirov, časa, prostora in pravil." – Jernej Vene

 

[FB Video]

 

 

 

Klara Zupančič