Svoje ustvarjanje opisujejo kot shagadelic rock, s katerim so osvojili prvo mesto po izboru komisije na Bitki bendov na ljubljanskem Kampusu, leta 2017 pa so zmagali tudi na dijaškem glasbenem tekmovanju Špil liga. V Koncertu doma na radijski strehi nastopajo Joker Out!

"A bi ostala še en dan, če trenutek ulovim? Ti povem vse skrivnosti in česa se bojim?"

V petek ob 16.45 bo Koncert doma barvala mlada ljubljanska zasedba Joker Out!

Svoje ustvarjanje opisujejo kot shagadelic rock, s katerim so osvojili prvo mesto po izboru komisije na Bitki bendov na ljubljanskem Kampusu, leta 2017 pa so zmagali tudi na dijaškem glasbenem tekmovanju Špil liga. Njihove skladbe so večkrat postale popevke tedna na Valu 202, lani pa je zasedba nastopila tudi v Jutranjem koncertu pri Andreju:

"Na mikroravni, gledano globalno, je skupina Joker Out kar spletna uspešnica. Ob tem pa, spet glede na spletne objave, pol časa na cesti, drugo polovico pa v studiu. Album je še vedno vizitka, še vedno dokaz, da se nekdo gre zares. Na pol je tako ali tako brez veze. Ali se spletna priljubljenost že kaže pod odrom in na kakšnih obratih delujejo ob sončnem vzhodu?"

Skupina Joker Out je aprila načrtovala izid prvenca in koncert v ljubljanski Cvetličarni.

"Ni skrivnost, da je trenutna pandemija povzročila malo morje težav tudi za vse organizatorje dogodkov in glasbenike, ki smo v prihodnjih mesecih imeli namen nastopati na javnih prireditvah in snemati v studijih. Na žalost to pomeni, da moramo izid našega prvega albuma, in z njim povezana predstavitvena koncerta v Cvetličarni, prestaviti na poznejši termin. Ker vse kaže na to, da razmere ne bodo dopuščale normalnega javnega življenja vsaj do poletnih mesecev, v katerih se vsi radi porazgubimo, smo se odločili, da sta prva najprimernejša nadomestna termina za predstavitvena koncerta 13. IN 14. OKTOBER 2020. Izid albuma pa prestavljamo na prvi šolski dan septembra. Žal nas in vas razmere silijo v daljše čakanje, a vam obljubimo, da bo zaradi tega tudi veliko slajše, ko izid dočakamo!"

[FB video]

Klara Zupančič