Nikola Karabatič je prvi rokometaš, ki se mu je uspelo v šestdeset milijonski Franciji res prebiti med največje športne zvezdnike. Ob naslovih evropskih, svetovnih in olimpijskih pravakov so Francozi postopoma rokometu namenjali vse več pozornosti, Karabatič pa je bil kot vodja reprezentance, ki so jo poimenovali Les Experts (strokovnjaki), v ospredju. Podpisoval je pogodbe z osebnimi pokrovitelji, igral za največje klube in praviloma tudi zmagoval. Ta teden nam ga je uspelo zvabiti pred mikrofon Vala 202.

Po januarskem evropskem rokometnem prvenstvu začenjamo drugo sezono podkastov o rokometu Cepelin

V prvi epizode nove sezone se lahko pohvalimo z ekskluzivnim intervjujem. Pogovarjali smo se z vodjo francoske reprezentance in zvezdnikom Paris Saint Germaina Nikolo Karabatićem. Govoril je o zadnjih mesecih epidemije, o največjih uspehih francoske reprezentance in razlogih za spodrsljaj te na letošnjem evropskem prvenstvu, na katerem je Slovenija osvojila četrto mesto, Francija pa se je poslovila že po treh tekmah.

“Zgodila sta se nam prva tekma s Portugalci in poraz. Vedeli smo, da bo težko, z njimi smo izgubili tudi v kvalifikacijah. Čeprav vem, da smo boljša reprezentanca, smo to tekmo odigrali slabo. Imeli smo nekaj težav v moštvu, mogoče celo preširok nabor igralcev, ki bi lahko igrali. Veste, če imate preveč talentov v zasedbi in stvari niso postavljene, kot bi morale biti, vloge nenatančno porazdeljene, je težko. Po tem porazu smo izgubili še z gostitelji Norvežani. Portugalci so nam zamajali samozavest in tako smo šli prezgodaj domov. To je bila grda izkušnja za vse nas, takšnega turnirja še nisem doživel.” – Nikola Karabatić

Uroš Volk