Preskočil je osnovno in srednjo šolo kolesarstva in se iz nadarjenega smučarskega skakalca v nekaj letih prelevil v izjemnega kolesarja. Primož Roglič je eden športnih fenomenov. Nastopil je na petih tritedenskih dirkah in na prav vsaki zmagal v vsaj eni etapi. V šestih sezonah profesionalnega kolesarja se je prek novomeškega kluba zavihtel na vrh svetovne kolesarske lestvice. Osredotočenost in ciljna usmerjenost sta ga leta 2017 pripeljali tudi do prve slovenske etapne zmage na dirki po Franciji. Poskrbel je za slovensko kolesarsko evforijo, slovenske zastave so ga spremljale v Italiji in Franciji, ta hip je tudi eno najbolj vročih imen v svetu kolesarstva. Kako se je ekspresno znašel v vrhunskem kolesarstvu? Kaj so njegove vrline? Kako se je skupaj z njegovimi uspehi razvijalo njegovo nizozemsko moštvo in česa je še sposoben v nadaljevanju kariere? V pogovoru z Daretom Ruparjem in zgodbo iz leta 2017 vrtimo tokratno športno časovno kolo z najboljšim slovenskim kolesarjem.

Primož Roglič je prvi Slovenec z zmago na etapi kolesarske dirke po Franciji

Preskočil je osnovno in srednjo šolo kolesarstva in se iz nadarjenega smučarskega skakalca v nekaj letih prelevil v izjemnega kolesarja. Primož Roglič je eden športnih fenomenov. Nastopil je na petih tritedenskih dirkah in na prav vsaki zmagal v vsaj eni etapi. V šestih sezonah profesionalnega kolesarja se je prek novomeškega kluba zavihtel na vrh svetovne kolesarske lestvice.

Osredotočenost in ciljna usmerjenost sta ga leta 2017 pripeljali tudi do prve slovenske etapne zmage na dirki po Franciji. Poskrbel je za slovensko kolesarsko evforijo, slovenske zastave so ga spremljale v Italiji in Franciji, ta hip je tudi eno najbolj vročih imen v svetu kolesarstva.

Kako se je ekspresno znašel v vrhunskem kolesarstvu? Kaj so njegove vrline? Kako se je skupaj z njegovimi uspehi razvijalo njegovo nizozemsko moštvo in česa je še sposoben v nadaljevanju kariere? V pogovoru z Daretom Ruparjem in zgodbo iz leta 2017 vrtimo tokratno športno časovno kolo z najboljšim slovenskim kolesarjem.

Val 202