Ime tedna

Vsi skupaj smo v pričakovanju in upamo na najboljše

Prvo pokoronsko ime tedna je postal Srečko Šestan, poveljnik civilne zaščite

Srečko Šestan
Srečko Šestan
foto: BoBo

Prvo pokoronsko ime tedna je postal Srečko Šestan, poveljnik civilne zaščite, ki je v največji civilnodružbeni akciji od osamosvojitve v povprečju vsak dan aktivirala in koordinirala delo več kot 3000 pripadnikov, ti pa so skupno opravili več kot 200.000 delovnih dni. Šestan, ki pravi, da takšnih položajev niso vajeni niti pripadniki civilne zaščite niti zdravstveni sistem, poudarja, da je zadovoljen z njihovim delom: "Šlo je za najširšo akcijo v vsej zgodovini Slovenije, prvi izziv pa so predstavljale premajhne zaloge v skladiščih. Vsi smo bili postavljeni pred izziv, da smo morali določili prioritete."

"Nimam resničnega podatka, da bi opreme kje zmanjkalo, čeprav so prihajali apeli po medijih. Kaj več pa bodo povedala poročila, ki jih pripravljamo, s poročilom bomo šli tudi na Vlado."

Ob prvem dnevu meteorološkega poletja in prvem dnevu po uradnem koncu epidemije pravi, da smo zdaj vsi skupaj v nekem pričakovanju in lahko skupaj upamo na boljše.

"Imeli smo veliko izzivov in težav, kar bomo skušali pri ažuriranju državnega načrta tudi doreči. Velik poudarek je na ministrstvih, da sami pogledajo, kje so imeli težave, in predlagajo, da stvari dopolnimo v načrtu."

Rezultati

Loading ... Loading ...
Kandidata sta bila še:
  • Alja Horvat, ilustratorka, ki je pri 23 letih uvrščena na Forbesov prestižni seznam 30 najvplivnejših umetnikov in kulturnikov, starih manj kot 30 let. Pošljite SMS z geslom VAL1 na številko 1919.
  • Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam in diplomirani inženir radiologije na Oddelku za onkologijo UKC Maribor, ki je s svojim dolgoletnim prostovoljnim delom za pomoč najrazličnejšim ranljivim skupinam dobil naziv naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi za leto 2019. Pošljite SMS z geslom VAL2 na številko 1919.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).