Šport 202

Pippen in Jordan sta Kukoča več let gledala postrani

V nedeljo je televizijska mreža ESPN prikazala zadnja dva dela dokumentarne serije The last dance (Zadnji ples) o zadnji šampionski sezoni košarkarske ekipe Chicago Bulls

65673436
Chicago Bulls’ Michael Jordan scolds Atlanta Hawks’ Dikembe Mutombo, not shown, as Bulls’ Toni Kukoc looks on during the third quarter Tuesday, May 6, 1997, in Chicago. (AP Photo/Fred Jewell)
foto: AP

Enemu najpomembnejših igralcev Chicaga, Hrvatu Toniju Kukoču, je v seriji pripadla stranska vloga. Evropski in svetovni prvak, olimpijski podprvak in trikratni prvak lige NBA je v seriji predstavljen kot igralec, nad katerim sta se tako ali drugače znašala Scottie Pippen in Michael Jordan.

“Trener Phill Jackson nas je po šestem naslovu povabil k sebi domov, da smo nazdravili in prižgali cigare. Takrat sem nazdravil Toniju Kukoču, ki je moral premagati marsikaj, da je prišel tako daleč. Pred tem ni bila navada, da bi evropski igralci imeli tako pomembne vloge. Poleg tega je bilo Kukoču še težje. Pippen in Jordan sta ga več let gledala postrani, ker je veljal za ljubljenca športnega direktorja Jerryja Krausa.” – Steve Kerr, takratni igralec Chicaga, danes trener ekipe Golden State

S serijo The last dance so Michaelu Jordanu postavili še en spomenik. Sodeč po videnem, pa ni bil le vrhunski košarkar in marketinška ikona, pač pa tudi vse prej kot prijeten soigralec.