Pet rok ni več dovolj, da bi na prste prešteli leta delovanja primorske zasedbe Zmelkoow. Dve roki pa zadostujeta za brskanje po njeni bogati diskografiji. Do nedavnega so se skrivali na domačem otoku sredi Primorske, zdaj so prišli igrati na streho Radia Slovenija!

"Kaj nam fali? Imamo tla pod nogami in streho nad glavo in par zidov, ki jo tam gor drži. Kaj nam fali? Smo trdnega zdravja in solidnega izgleda!"

Pet rok ni več dovolj, da bi na prste prešteli leta delovanja primorske zasedbe Zmelkoow. Dve roki pa zadostujeta za brskanje po njeni bogati diskografiji. Enega od desetih albumov je zasedba pred 20 leti ustvarila v oddaji Izštekani. Oprijel se jih je vzdevek "otroci cvetja", Goga, ki skrbi za glas, (stas) in nihanje kitarskih strun, pa pojasnjuje:

"Če smo čisto pošteni, nismo ravno rasli ob glasbi Woodstock bendov. Biološki začetki benda Zmelkoow segajo prav v tista leta, tako da morda nekaj duha tistega časa res nosimo v kosteh. Naivni in kaotični smo gotovo dovolj. Če danes poslušam glasbo poznih 60' in jo primerjam s sodobno glasbeno produkcijo, se vsekakor bolj domače počutim med hipiji kot med gangsta reperji in justini bieberji … Enako velja za vrednote in življenjske nazore."

Do nedavnega so se skrivali na domačem otoku sredi Primorske. V petek si nadenite nasmeh in se nam s sladoledom v roki pridružite prek neposrednega radijskega in videoprenosa!

[FB video]

Klara Zupančič