V naslednjih minutah vas vabimo k poslušanju pogovora z enim najbolje plačanih slovenskih trenerjev. Verjetno vas ni veliko, ki ste takoj pomislili na to, da ta oseba prihaja s hokeja na ledu, morda še manj na to, da govorimo o trenerju hokejskih vratarjev. A zdaj je marsikomu že jasno, sploh če je v mesecu maju spremljal hokejske novice, da govorimo o Klemenu Mohoriču, sicer tudi reprezentančnemu trenerju vratarjev, konec minulega meseca pa je podpisal zelo donosno pogodbo z dvakratnim prvakom lige KHL, Metalurgom iz Magnitogorska. Priznava, da je že med igralsko kariero, kjer je največji pečat sicer rojeni Gorenjec pustil v Ljubljani, razmišljal o življenju po karieri. Sprva je prodajal hokejske palice, nato je bil nekaj časa agent, a hitro je ugotovil, da to ni zanj. Igralsko kariero je zaključil leta 2008, tri leta kasneje je začel s službo na Jesenicah, ki pa ni trajala dolgo. Kmalu se je namreč preselil v ligo KHL, kot opisuje tudi na začetku tega pogovora.

Trener hokejskih vratarjev je podpisal eno najdonosnejših pogodb med slovenskimi trenerji, in sicer z dvakratnim zmagovalcem lige KHL, Metallurgom iz Magnitogorska

Klemen Mohorič, nekdanji reprezentančni hokejski vratar, večino igralske kariere pa je preživel v dresu ljubljanske Olimpije, je postal eden najbolje plačanih slovenskih športnih trenerjev. V ligi KHL je podpisal pogodbo z Metallurgom iz Magnitogorska, ki je dvakrat že osvojil ligo KHL, takšen pa je cilj tudi za prihajajoče obdobje.

“V Metalurgu se počutim zelo dobrodošlega. Prvi me je poklical njihov trener, šele nato vodilni v klubu. Mislim, da je klub opravil domačo nalogo, saj so poklicali vse vratarje, s katerimi sem sodeloval v preteklosti. Moja naloga je, da poskrbim za vratarski del posla. Odgovornost je velika, a se je ne bojim.” – Klemen Mohorič, trener vratarjev

Klemen Mohorič je po končani igralski karieri sprva prodajal hokejske palice, nato je bil nekaj časa agent, a je hitro ugotovil, da to ni zanj. Igralsko kariero je končal leta 2008, tri leta pozneje pa je začel službo na Jesenicah, ki pa ni trajala dolgo. Kmalu se je namreč preselil v ligo KHL, v kateri je letos podpisal sanjsko pogodbo z enim izmed največjih klubov v Evropi.

“Želim ostati v reprezentanci, delo v tem okolju je bila vedno moja želja. Cilji so jasni, uvrstitev na olimpijske igre in v skupino A ter tam tudi obstati.”

Luka Dolar