Izštekani so decembra 2006 vzpodbudili edinstven skupni nastop sedmih vrhunskih MCjev z živo glasbeno podlago. Ob spremljavi Gala in Galeristov so rapali Klemen Klemen, Trkaj, N’Toko, Samo Boris, Pižama, Valterap in Laganee. Pestrost slovenskega raperskega trenutka je zasijala s polno močjo. Za dodatne jezične eskapade so poskrbeli tedaj vodilni domači promotorji hiphopa Matjaž Ambrožič, Boštjan Napotnik in Mare Godnjavec – Jizah. Jagodni izbor zavrtimo v Koncertu doma na Valu 202 v sredo 27. maja 2020 ob 16.45.

Klemen Klemen, Trkaj, N'Toko, Samo Boris, Pižama, Valterap in Laganee ob spremljavi Gala in Galeristov

Izštekani so decembra 2006 vzpodbudili edinstven skupni nastop sedmih vrhunskih MCjev z živo glasbeno podlago. Ob spremljavi Gala in Galeristov so rapali Klemen Klemen, Trkaj, N'Toko, Samo Boris, Pižama, Valterap in Laganee. Pestrost slovenskega raperskega trenutka je zasijala s polno močjo. Za dodatne jezične eskapade so poskrbeli tedaj vodilni domači promotorji hiphopa Matjaž Ambrožič, Boštjan Napotnik in Mare Godnjavec - Jizah. Jagodni izbor zavrtimo v Koncertu doma na Valu 202 v sredo 27. maja 2020 ob 16.45.

Pred desetletjem in pol je bil slovenski hiphop v dobri kondiciji. Imel pa je pomanjkljivost. Koncertno rapanje z živo glasbeno spremljavo je bilo velika redkost. Izštekani, lačni tega, da v svojih nedrih pogostijo odlične jezične dohtarje, so zbobnali na kup cvetober MCjev ter organizirali čudovit glasbeni organizem, ki naj zagotovi prepotrebno organskost in iz MCjev izcedi maksimalne finese flowa. Za glasbenega vodjo so postavili Gala Gjurina, ta je pripeljal svoje Galeriste, ustvarjalni proces pa je naplavil še pet gostujočih glasbenikov, kot sta denimo legendarni scratcher DJ SSF in sila izvirni instrumentalist Peter Kus. Za nameček je gostitelj Jure Longyka k mikrofonu povabil najbolj dejavne glasnike hiphopa v medijih ter maloštevilno občinstvo. Studio je bil nabito poln, atmosfera naelektrena, špil eksploziven, odzivi neverjetni. Zdi se, da slovenski hihop po tistem ni bil več isti. Da so začeli MCji dobesedno tekmovati, kdo bo sestavil boljši spremljevalni bend. Da smo za ta razcvet malo krivi tudi Izštekani. Ja, seveda, kot vsak pravi MC se zdajle prekomerno hvalimo. Ampak tako v tem žanru mora biti. Če vas ni bilo zraven takrat, lahko popravite zgodovinsko krivico, ki ste si jo prizadejali. Yo!

Prilagamo arhivske fotografije iz oddaje, posnel jih je Alan Orlič Belšak.

Jure Longyka