Med športnimi dogodki, ki bodo zaradi virusa in prepovedi tekmovanj v tem letu obšli Slovenijo, je tudi mednarodno prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu, ki bi ga prejšnji teden gostil Otočec

Najboljši slovenski igralec Darko Jorgić je bil v zadnjih tednih doma – seveda ne na Dolenjskem, pač pa v domačem Hrastniku.

Prav olimpijsko leto si je 21-letni Hrastničan izbral za leto, ko bo dokončno opozoril nase tudi v članski konkurenci. Nekdaj prvi mladinec na svetu je že tedaj vedel, da bo preboj med najboljše v absolutni konkurenci zelo mučen.

V ponedeljek bo Darko Jorgić že vadil v Saarbrucknu, ki je vodilni v nemški zvezni ligi in je polfinalist evropske lige prvakov. Kako se bo vse skupaj nadaljevalo, se nikakor ne ve. V maju zagotovo še ne. “Počitek med krizo je prišel prav, glavo sem spočil. Forma je verjetno padla, treba jo bo dvigniti.”

Še dlje kot Jorgić je brez pravih treningov in tekem tudi Bojan Tokić. Pri njegovih letih se taka prekinitev še bolj pozna. Deni Kožul je ves čas karantene preživel v Nemčiji, kjer se je že priključil tudi treningom v novem klubu Grünwettersbachu.

Dare Rupar