Luka Cimprič se je spomnil zgodbe o tem, kako se je začela njegova profesionalna pot in kako je potekal podpis njegove prve pogodbe v profesionalnem gledališču, in sicer v Gledališču Koper.

Luka Cimprič se je spomnil zgodbe o tem, kako se je začela njegova profesionalna pot in kako je potekal podpis njegove prve pogodbe v profesionalnem gledališču, in sicer v Gledališču Koper

Leta 2007 je režiser Luka Martin Škof poklical Luko Cimpriča in ga vprašal, ali bi igral v neki otroški predstavi, ki jo delajo v Kopru. In Luka je odgovoril, bi.

“Jaz nisem vedel, ne kje bom spal, ne koliko denarja, prvič v življenju sem šel, tako kot moji štajerski kolegi, ki so prišli z ruzakom v Ljubljano, sem jaz prišel z ruzakom v Koper.”

V Kopru je bil dogovorjen za prvi sestanek z direktorico gledališča Katjo Pegan, ki je ni poznal, le enkrat prej jo je bežno videl. Ko je hodil prosti mestu sestanka, si je mislil:

“Glej Luka, to pa je zdaj začetek tvoje profesionalne kariere in če se ne boš zdaj dobro zmenil za denar, bo vse življenje težko. Zdaj postavi dobre pogoje in bo šlo v življenju preprosto in z lahkoto dalje.”

A sledi zasuk:

“Ti prideš na sestanek, na katerem bi moral šef govoriti, za koliko denarja in ti bi samo rekel, ne, hočem več. Nenadoma pa moraš ti govoriti.”

 

Veronika Gnezda