V luči dogajanja okoli koronavirusa je kar nekoliko v ozadju izzvenela informacija, ki bi še pred nekaj dnevi bila udarna novica. Po skoraj 13 letih se je namreč končalo delovanje Zlatka Zahoviča v mariborskem nogometnem klubu.

Po skoraj 13 letih se zdi, da so se v mariborskem klubu zasitili

Na petek, 13., se je v 13. sezoni uradno končalo poglavje Zlatka Zahovića v mariborskem nogometnem klubu. In to le slab teden po tem, ko je enako storil tudi Darko Milanič. Že kar nekaj časa pa je bilo jasno, da odnosi med Zahovićem in Milaničem niso bili takšni, kot v prvem Milaničevem mandatu ali začetku drugega. Ampak problemi niso bili le na tej razdalji. Iz kluba so uhajale govorice o razrahljanih odnosih športnega direktorja z bolj ali manj vsemi pomembnejšimi akterji kluba iz Ljudskega vrta.

Podpora Zahoviću znotraj kluba in zunaj njega je bila na preizkušnji ob vsaki dozdajšnji aferi.

Zahović je pred tem klub zapustil že večkrat, a so ga nazaj priklicali navijači ali pa ga je, včasih hitreje, drugič počasneje, vedno zaščitil klub. Tokrat pa je očitno sam predlagal konec sodelovanja.

Kljub vsemu pa je prav Zlatko najodgovornejši za preobrazbo kluba – do osmih naslovov državnega prvaka, štirih naslovov pokalnega prvaka in rednega igranja v Evropi. V Zahovićevi eri je v Ljudskem vrtu gostovala sama evropska klubska elita.

Jože Pepevnik