Vozniki Formule 1 so ostali brez začetka sezone v Avstraliji. Karavana se vse do zadnjega ni uspela poenotiti pri odločitvi ali izpeljati VN Avstralije ali jo odpovedati.

Kraljevi razred motošporta je bil v nizkem startu za začetek sezone, toda dirke v Avstraliji, Bahrajnu, Vietnamu in na Kitajskem so bile že odpovedane oziroma prestavljene

Sezona kraljevega razreda motošporta se ne bo začela pred majem, so najnovejše informacije iz sveta formule 1, čeprav je bila dirka v Avstraliji zelo blizu izvedbe kljub primeru okužbe s koronavirusom v ekipi McLaren, ki je v četrtek odpovedala udeležbo na dirki.

“Posvetovali smo se z ekipami, pristojnimi za zdravstvo, svetovno avtomobilistično zvezo in organizatorji dirke. Sploh nisem šel spat, samo pod tuš in nazaj na dirkališče. Ko sem izvedel novico, sem bil namreč v restavraciji. Takoj smo se lotili dela. Najprej smo namreč imeli šest ali sedem testiranih ljudi, ki so bili vsi negativni na koronavirus. Po prvem pozitivnem primeru, okoli devete ure zvečer, pa smo se lotili dela, sklicali vodje ekip in se posvetovali.” – direktor motošporta v formuli 1 Ross Brawn

Med tistimi, ki so že pred pozitivnim primerom v paddocku Formule 1 in odpovedjo dirke razmišljali o tem, da ne bi smeli tekmovati, pa je bil šestkratni in aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton.

“Presenečen sem, da smo sploh tu. Lepo je, da imamo dirke, toda šokantno je, da smo v Avstraliji in da je tu toliko navijačev. Reakcije po svetu na virus so nekoliko pozne, toda denimo sezona lige NBA je prekinjena, formula 1 pa ne, kar me skrbi.”

Odpovedi dirke v Avstraliji je sledila prestavitev dirk v Bahrajnu in Vietnamu, prva prestavljena dirka je bila na Kitajskem.

“Poskušali bomo nadomestiti čim več dirk, toda ljudje morajo biti potrpežljivi.”

Aljaž Golčer