V 23. krogu državnega nogometnega prvenstva je bilo prvič po letu 2006 na petih tekmah pet neodločenih izidov. Gostje Marko Kovačevič s časnika Večer ter iz športne redakcije Radia Slovenija Boštjan Janežič, Marko Cirman in voditelj Aljaž Golčer so se pogovarjali tudi o dogajanju v tujini. Real Madrid je premagal Barcelono, v Italiji pa je bil derbi med Juventusom in Interjem zaradi korona virusa prestavljen.

Olimpija je vnovič ostala brez zmage, Maribor ni izkoristil njenega spodrsljaja, v novi epizodi podkasta Žoga je okrogla pa izveste tudi, kateri klub je to sezono kot Ilka Štuhec in kateri kot vrečka presenečenja

23. krog državnega nogometnega prvenstva je prvič po letu 2006 prinesel pet neodločenih izidov na petih tekmah. O dogajanju v domačem nogometu in v tujini, kjer je Real Madrid na El Classicu premagal Barcelono, v Italiji pa je bil zaradi korona virusa derbi med Juventusom in Interjem prestavljen, govorijo Marko Kovačevič s časnika Večer, iz športne redakcije Radia Slovenija pa Boštjan Janežič, Marko Cirman in voditelj Aljaž Golčer.

Olimpija je v spomladanskem delu sezone še brez zmage. Safet Hadžič je po tekmi z Rudarjem v Velenju, ki se je končala z izidom 1 proti 1, razmišljal tudi o mnenju predsednika kluba Milana Mandariča. Aljaž Golčer pravi, da Olimpija v Velenju ni ustvarila veliko priložnosti, Rudar je bil iz protinapadov nekajkrat zelo nevaren.

Proti Triglavu je Olimpija odigrala precej slabše kot v Mariboru, brez motivacije. Kot da bi se igralci Safeta Hadžiča malce naveličali. Tudi v Velenju so bili Ljubljančani kar brezzobi. Rudar jih je v drugem polčasu presenetil s spremembo taktike. Zmaga, prva v sezoni, bi lahko ostala tudi v Velenju.
– Boštjan Janežič

Maribor ni izkoristil spodrsljaja Olimpije za skok na vrh lestvice. Doma so proti Taboru vijoličasti osvojili točko ob remiju brez zadetkov.

Navkljub enosmernemu prometu Maribor ni prišel do zmage. Imel je težave s prebijanjem obrambnega bloka Tabora. Mauro Camoranesi je morda malce zmedel Darka Milaniča s tem, da je uvrstil sedem novincev v začetno enajsterico. Maribor ima težave tudi s poškodbami. Poznalo se je predvsem, da ni bilo Martina Milca in Amirja Derviševiča. Z njima bi bila podoba v napadu boljša.
– Marko Kovačevič

V boju za obstanek je v najslabšem položaju Rudar, devetemu mestu pa se želijo izogniti Bravo, Tabor in Domžale, ki so tokrat remizirale proti Celju.

Domžale so kot Ilka Štuhec, zanje je to sezona [ponovnega zagona]. Vse, kar so imeli še v zadnjih izdihljajih službovanja Simona Rožmana, so izgubili. Izgubili so hitrost in napadalen nogomet. Domžalčani bodo imeli precej težav na naslednjem gostovanju proti Bravu, nič kaj lahko delo jih ne čaka niti proti Aluminiju. Zgolj štiri točke so oddaljeni od Brava, nimajo nobene zaloge.
– Marko Cirman

V drugem polčasu se gostje posvetijo El Classicu in zmagi Real Madrida nad Barcelono, porazu Liverpoola v Angliji proti Watfordu ter kopici prestavljenih tekem v Italiji zaradi koronavirusa.

Aljaž Golčer