Šport 202

Rokometna novinarja o potresu in koronavirusu na Hrvaškem

Rokometna reporterja sta se v nedeljo, ko se je zjutraj stresel Zagreb, pogovarjala o vsem, razen o rokometu

Volk_Sivak
Uroš Volk in Marko Sivak
foto: Val202 - HRt

V Zagreb smo poklicali hrvaškega rokometnega novinarja Marka Sivaka. Hrvaško prestolnico je ob koronavirusu prizadel še močan potres, ki je dodatno otežil življenje pri naših sosedih. “Dobesedno smo skočili iz postelj, treslo nas je deset sekund, čez pol ure smo se tresli še enkrat in morali zapustiti svoje domove. Kot da strah koronavirusa ni dovolj, smo se znašli še v neugodnem položaju, ko smo več dni ljudi pozivali, naj ostanejo doma, in nismo vedeli, ali je sploh varno zapustiti domove. In v tem kaosu so nas začeli opozarjati, naj upoštevamo varnostno razdaljo, tudi med družinskimi člani. To zanesljivo ni bil lep začetek dneva.”

V Petrovi bolnici se je sesula streha. Stavbo so morale zapustiti novopečene mame z novorojenčki. To je bil zanesljivo najhujši dogodek. Hitro so se odzvali navijači zagrebškega Dinama in dokazali, da imajo veliko srce.

Kako poteka delo novinarja, prizadeta je namreč tudi njihova stavba?

“Oddajamo nemoteno ves čas. Drugi potres se je pripetil nekaj minut čez sedmo zjutraj, ko je bila ravno na sporedu jutranja kronika, odlično se je znašel voditelj Mario Krstanovič, ki je v živo hitro pomiril poslušalce z besedami, naj se ne bojijo, da bo minilo čez nekaj sekund.”

Seveda je beseda tekla tudi o športu, v preteklem tednu odpovedi na športnem področju ni manjkalo. “Prestavitev je ta hip edina prava odločitev. Morda bi lahko izpustili zaključke prvenstev v posameznih državah, vendar tu je v igri preveč denarja. Na Hrvaškem to ni takšen problem, v največjih ligah pa se zdi to prava odločitev, izpad dohodkov, ki bi nastal ob odpovedih prvenstev, bi bil milijonski.”