Pisatelj Goran Vojnović je govoril o tem, da so časi naklonjeni politični satiri, da po naravi ni optimist in da se tistim z dojenčki (tudi sam ima manjše otroke) karantena ne zdi nič posebnega

Poklicali smo pisatelja, režiserja in kolumnista Gorana Vojnovića, ki je že na začetku pogovora dejal, da po naravi ni optimist, sploh pa ne v teh časih. “Rad se pripravim na kakšno slabo varianto, rad se izognem razočaranju. Po mojem bomo lahko šli ven sredi maja – v svoji kolumni sem navrgel datum 17. maj.”

“Časi so zelo naklonjeni političnim satiram. Vladajoči nam dajejo ogromno gradiva, tudi za njih je položaj nov. Včasih gredo predaleč, pa se popravljajo, pa rečejo nekaj neprimernega, tudi njih grabi panika. Trenutne razmere so nepredvidljive, iz njih se je preprosto norčevati.”

Goranu Vojnoviću obdobje karantene v tem hipu ne povzroča večjih težav, pravi: “Jaz imam zelo majhne otroke in kdor ima majhne otroke, je bolj ali manj v karanteni. Ko imaš dojenčka, živiš enako: ne spustiš ljudi noter, da ne bi s čim okužili otroka. Verjamem, da se tistim, ki imajo zdaj dojenčka, to obdobje karantene ne zdi nič čudnega.”

Anja Hlača Ferjančič