Veliko neznank je v krogih nogometnih menedžerjev. Kakšno je razpoloženje pri najuspešnejšem menedžerju pri nas, Izolanu Amirju Ružniču, ki ima pod svojim pokroviteljstvom tudi najbolj vročega nogometaša ta hip?

Morda bo slišati malce banalno, ampak da se je nekdo v resnici prebil na svetovni športni oziroma nogometni oder, priča tudi to, da tuji poročevalci pravilno izgovarjajo njegovo ime, ki celo nam včasih malce zaplete jezik.

Oglasil se nam je na telefon, ki ga ima v teh dneh pogosto na ušesu. Njegova agencija ARSport management zastopa 37 nogometašev in nekaterim, še posebej mlajšim, je pogosto tudi moralna opora, ko se prvič podajo v zahteven svet nogometnega profesionalizma.

“Seveda pa ni nobenega dvoma, da je Josip v tem hipu med petimi najboljšimi igralci na svetu, ampak v tem trenutku je na prvem mestu zdravje, šele po koncu krize se bomo začeli pogovarjati o nogometnih izzivih.”

Amirja Ružnića večina pozna prav po uspešnem tlakovanju poti slovenskim nogometašem v tujino, manj po tem, da je bil tudi sam igralec. Z devetnajstimi leti je v domači Izoli debitiral v članskem moštvu in naslednje leto edinkrat zaigral v dresu z državnim grbom, bil je član reprezentance na zgodovinski prvi tekmi leta 1992 proti Estoniji. Po krajši epizodi v Mariboru se je med standardne prvoligaške igralce prebil v klubu, ki ga v nekdanji podobi ni več, so ga pa takrat opevali kot najboljši mali klub v Sloveniji.

Sandi Škvarč