Športni navdušenci in navdušenke že močno pogrešajo tekme. Še resnejšo abstinenčno krizo pa preživljajo tisti, ki stavijo. Nekateri so poiskali celo strokovno pomoč

Vsi pogrešamo šport, še bolj pa ga verjetno pogrešajo tisti, ki zagrizeno stavijo. No, šport se vendarle ni čisto ustavil. Če to kdo ve, so to v tem hipu športne stavnice. “Na srečo je tu Belorusija. Ponudbo razpisujemo od prve do druge nogometne lige, rokometno prvenstvo, odbojko, hokej in dvoranski nogomet. Belorusija in predsednik Lukašenko zdaj rešujeta stavni svet,” pove Borut Bohinc, vodja službe stav pri Športni loteriji.

“Ko ni bilo koronavirusa, je bil nogomet najbolj igrana športna panoga. Zdaj je to namizni tenis. Dejansko si to nikoli ne bi mislil. V vzhodnih državah ga na srečo igrajo.”

Zdaj pridejo prav tudi konjske dirke na Švedskem, namizni tenis v Rusiji. Številni, ki so prej stavili na nogometne tekme, so zdaj postali poznavalci ruskega namiznega tenisa. Nekateri pa so začutili priložnost, da bi se otresli stavniške navade. “Zelo zanimiv položaj, ko ni mogoče priti do stav. Zato je naval klicateljev, ki želijo rešiti to problematiko in nekaj narediti. So pa tu tudi kompenzacije, torej prehod iz ene v drugo zasvojenost. Nekateri se prenajedajo s hrano, nekateri se zasvajajo z zdravili ali drogo,” razloži Miha Kramli, terapevt za zdravljenje odvisnosti.

Športne stavnice upajo, da se bodo tekmovanja v letošnji sezoni končala. Če drugače ne, vsaj pred televizijskimi kamerami.

Franci Pavšer