Korošica je poleti barve mariborskega Branika zamenjala za tiste evropskih prvakinj iz Novare, po petih mesecih odličnega privajanja je zdaj v osrčju italijanske zdravstvene krize že nekaj tednov v zelo strogi karanteni

Med športniki, ki te dni prisilno mirujejo, so tudi odbojkarice in odbojkarji. V meki odbojke, Italiji, si svoj odbojkarski kruh služi najboljša slovenska igralka zadnjih let Iza Mlakar.

“Iz stanovanja ne smemo nikamor, v trgovino in lekarno lahko gremo le z avtorizacijo, to storim na vsake tri, štiri dni. Drugih izhodov nimamo. Klub nam je uredil zaščitne maske in rokavice, na srečo pa imam tudi balkon, tako da sem lahko na svežem zraku. Klubski zdravniki nam vsaka dva dneva preverjajo temperaturo, nas sprašujejo o našem počutju, tako da je za zdaj vse v redu.”

Slovenska reprezentantka zdravstveno krizo poglobljeno spremlja tudi zato, ker je študentka medicine. Opozarja na upoštevanje priporočil zdravstvenih zavodov, da se v Sloveniji ne bi ponovil italijanski scenarij, tako pa razmišlja o morebitni pomoči študentov v zdravstvenem osebju.

“Slišim, da so tu v Italiji nekateri študenti višjih letnikov medicine že začeli pomagati v bolnišnicah. Tudi v Sloveniji bi nam to prišlo zelo prav, gotovo pa bi to morali biti študenti pri koncu študija. Tudi sama bi bila pripravljena pomagati pri oskrbi bolnikov, za njihovo zdravljenje pa verjetno dovolj znanja še nimam. Tisti bolje izobraženi študenti bi bili v veliko pomoč zdravnikom. V tem hipu je prav vsaka medicinska pomoč zelo koristna.”

Korošica je govorila tudi o vzdrževanju telesne pripravljenosti v karanteni in želeni vrnitvi domov v primeru dokončne odpovedi odbojkarske sezone.

Jože Pepevnik