Tudi on onstran Atlantika čaka, kaj se bo zgodilo. Vrnil bi se domov, a naraščaj pričakuje ravno takrat, ko naj bi se po najnovejših špekulacijah začelo dogajati v ligi MLS

Aljaž Struna je Pirančan, poleti jih bo dopolnil 30, prvi odločen korak v svet profesionalnega nogometa je naredil pred enajstimi leti, ko je postal član Kopra, osvojil naslov prvaka in resneje pogledal prek zahodne meje.

Nov korak naprej, lahko bi rekli tudi navzgor, je naredil lani, ko se je odločil za izziv, ki ga ponuja igranje v ameriški ligi MLS.

Danes je tudi Aljaž del svetovne tekme z nevidnim sovražnikom. Ujet je na jugu Združenih držav v Houstonu in od tu naprej bo tudi tale športna zgodba podobna številnim v teh dneh. Njegov klub je organiziral neke vrste spletne treninge.

“Imamo aplikacijo, na kateri so vse vaje. Vodstvo nam tako sledi, imamo sestanke po telefonu. Imamo vse pripomočke za ohranjevanje forme. Treniramo in čakamo.” – Aljaž Struna

V tem hipu je v ligi MLS eden od štirih Slovencev. Poleg Antonia Mlinarja Delamee v Bostonu, Aljaža Ivačiča v Portlandu in Roberta Berića v Čikagu. Na zelenice se ne bodo še vrnili. “Predstavniki lige MLS pričakujejo, da bomo začeli igrati sredi maja. Zdaj govorijo, da bo realno, če bomo začeli komaj sredi junija. A seveda oni ne morejo vedeti, kaj se bo zgodilo in kako bo potekalo.”

Sandi Škvarč