Če je ob vsem slabem, kar je prinesel zloglasni virus, ki je spremenil svet v celoti, ne le športnega dogajanja, treba najti vsaj kaj spodbudnega, pa lahko rečemo, da na svetovni lestvici ni sprememb

Enaindvajsetletni Tadej Pogačar, ki je drugo sezono v poklicni svetovni seriji, je bil med prvimi pri nas, ki je okusil, kaj pomeni bivanje v karanteni. Ob prekinjeni dirki v Združenih arabskih emiratih v februarju, kjer sta virus v karavano prinesla dva italijanska maserja, je bil skupaj z drugimi na dirki prisiljen testirati se.

Bil je negativen, ampak karanten v mondenem hotelu ob dirkališču formule 1 v Abu Dabiju se ni mogel ogniti. Od prihoda na staro celino pa je v Monaku, kjer je tudi po okoliških francoskih cestah pred karanteno v Galski deželi še ujel nekaj treninga na kolesu.

“Zdaj so težki časi. Najprej sem bil v karanteni v ZAE dobra dva tedna. Tudi nekaj naših članov je zbolelo, danes pa so iz bolnišnice izpustili še zadnje obolele. Nekaj dni po prihodu v Monako sem še lahko kolesaril, zdaj pa je tu popolna karantena, ne smemo iti ven in tako kolesarimo na trenažerjih,  ne vedoč, kdaj bo kar koli. Na prvem mestu je, da ostanemo zdravi, ker to ni šala!” – Tadej Pogačar

Pri Tadeju Pogačarju tekmovalni post traja že več kot mesec dni. Naš najboljši kolesar Primož Roglič pa sezone sploh še ni odprl, saj so se pri nizozemski zasedbi Jumbo Visma odpovedali dirki Pariz–Nica, ki so jo speljali skoraj v celoti. Če je ob vsem slabem, kar je prinesel zloglasni virus, ki je spremenil svet v celoti, ne le športnega dogajanja, treba najti vsaj kaj spodbudnega, pa lahko rečemo, da na svetovni lestvici ni sprememb. Primož Roglič je na vrhu razpredelnice že več kot pol leta – med prvimi desetimi pa je prav na desetem mestu tudi Tadej Pogačar. Med najboljšimi stotimi je tudi Matej Mohorič, ki je v ponedeljek postal oče.

Dare Rupar